13 Oktober

At være særlig sensitiv og acceptere det

Skrevet af 

 

Det er at være særlig sensitiv og introvert. Nogle gange får jeg det blandet sammen, men jeg er begge dele og det kan til tider fylde meget i min hverdag.

 

 Introvert

Jeg oplader bedst i mit eget selskab. Jeg har brug for min alenetid for at kunne fungerere og have overskud. Det er den introverte del af mig.

 

Særlig sensitiv

Min særlig sensitiv side kommer til udtryk ved forskellige ting:

  • Jeg er blandt andet duft-sensitiv, f.eks. så får jeg næsten kvalme og bliver utilpas, hvis vores hoveddør står åben og underboen står nede på sin terrasse og ryger - jeg må skynde mig hen og lukke døren, når det sker.
  • Jeg er også meget sensitiv over for parfume og makeup-dufte på andre. Jeg kan ikke selv bruge parfume og bruger kun selv neutral deo-duft, det samme må min kæreste gøre. Jeg bruger heller ikke makeup, andet end lipgloss en gang imellem og de er også meget stærke i duften.
  • Vi bruger heller ikke skyllemiddel og jeg kan dufte, når naboen hænger vasketøj op, hvor der er blevet brugt skyllemiddel.

saerlig-sensitiv-Anette-Schack

 

  • Jeg kan ikke have tøj på, der strammer.
  • Jeg kan ikke holde ud at føle sult og heller ikke føle tørst - jeg har altid en vandflaske med mig.
  • Jeg er også sensitiv over tonefald og det har jeg været hele mit liv. Hvis folk snakker hårdt til mig eller andre eller hvis folk snakker meget højt, reagerer jeg på det. Hvis film er for voldsomme, kan jeg mærke det i maven og enten bliver jeg nødt til at holde en pause i filmen, holde mig for øjnene eller ørerne og lige lukke alt input ude eller gå væk. Det samme hvis musikken i en film bliver for gyseragtig, så bliver jeg nødt til at slukke for lyden i et minut eller to - til stor irritation for min kæreste.
  • Og så er der en ting, som jeg aldrig har tænkt over, kunne være en del af det sensitive, før jeg læste det i en artikel om særligt senstive og det er når telefonen ringer. Jeg bliver ofte lettere forskrækket og får næsten ondt i maven, et sug i maven vil jeg kalde det og begynder at tænke, hvad skal jeg nu tage stilling til eller gøre. Den eneste, der kan ringe, hvor jeg ikke tænker det, er min kæreste. Jeg hader desuden, når der bliver ringet med hemmeligt nr. og jeg er faktisk begyndt ikke at tage den, for at se om det hjælper mig, men samtidig er jeg så nysgerrig at jeg gerne vil vide, hvem det er der ringer, selvom det jo oftest er en sælger af en art og de lægger jo heller aldrig beskeder på voicemail, så det må jo ikke være vigtigt.
  • Det at ringe til folk, er jeg heller ikke god til og igen er min kæreste den eneste jeg ringer til, uden at skulle tænke over det først. Føler at jeg forstyrrer og derfor har jeg det bedst med, at skrive en sms først om jeg må ringe nu. Jeg har skrevet nok så mange to-do lister, hvor jeg har skrevet dem jeg skulle ringe til og jeg får det bare ikke gjort, gør med glæde alle de andre ting, men det med at ringe bliver udskudt hele tiden og jeg prøver at finde andre måder at kontakte folk på, f.eks. mail eller sms.
  • Det samme, hvis der uventet bliver ringet på døren eller nogle kommer på uanmeldt besøg, mit hjerte ryger direkte op i halsen og jeg får et sug i maven - heldigvis sker det meget meget sjældent og jeg kommer heller ikke selv på uanmeldt besøg, hvis jeg kan undgå det.
  • Overfladiske samtaler dræner sensitive mennesker i længden. Den sætning fascinerer mig. Og det har jeg aldrig tænkt nærmere over. Men det passer meget godt på mig, jeg keder mig ret hurtigt i overfladiske samtaler, jeg falder fra og bliver lidt distræt. Jeg keder mig og har lyst til at komme væk.

 

 

Læst 1308 gange Senest ændret Onsdag, 12 November 2014 17:19

Del med en ven

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter